Nieuwe reddingboot Chios

8 juli 2016
ijmuiden

De KNRM heeft een nieuwe reddingboot. Deze werd bekostigd uit een schenking van de familie Van der Vorm. De boot draagt de naam Chios.

De familie van der Vorm besloot een schenking aan de KNRM te doen naar aanleiding van de actie “Redders helpen Redders”, waarbij de KNRM kenbaar maakte haar Griekse collega’s te helpen bij het inrichten en opstarten van een zelfstandig reddingstation op het eiland Chios. De bootnaam refereert daaraan. Band
De band met de KNRM wordt daarmee door de huidige generatie Van der Vorm weer aangehaald: wijlen Otto van der Vorm (1924-2011) was in de periode 1971-1986 lid van het bestuur van de Koninklijke Zuid-Hollandsche Maatschappij tot Redding van Schipbreu­kelingen (KZHMRS), de voorloper van de KNRM. De doop zal verricht worden door mevrouw Zon van der Vorm. Zij is dochter van een van de schenkers.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Chios
De schenking van de familie Van der Vorm is één van de vele donaties voor het reddingstation op Chios, dat door het Hellenic Rescue Team (HRT) werd opgericht om hulp te kunnen bieden aan vluchtelingen in nood op zee. Op Chios zijn in twee maanden tijd 25 vrijwilligers opgeleid en is reddingmaterieel overgedragen voor een volwaardig reddingstation. De KNRM en de HRT zijn de donateurs zeer dankbaar voor de steun die financieel geboden werd.

Harlingen
De nieuwe reddingboot van het type Atlantic werd aangekocht bij de Britse zusterorganisatie van de KNRM, de RNLI. Het type reddingboot zoals de Chios is een beproefd model waarvan de KNRM al eerder 24 reddingboten in de vaart nam.

De reddingboot zal, zodra het schip vaarklaar is, gestationeerd worden op KNRM Harlingen. De huidige reddingboot van dat station, Veronica, gaat de reservevloot versterken.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij