Nieuwe reserveboot Johanna Maria

5 augustus 2016
ijmuiden

De KNRM heeft de beschikking over een nieuwe reddingboot. Deze is van het type Nikolaas en werd op vrijdag 5 augustus gedoopt als Johanna Maria.

De reddingboot kon worden gebouwd uit de nalatenschap van de heer C. Uriot. In zijn testament uitte hij de wens dat er een boot werd gebouwd en vernoemd naar zijn eerste overleden vrouw Johanna Maria.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De doop werd verricht door mw. M. van Duyvendijk-Kruk, echtgenote van de voorzitter van de Raad van Toezicht van de KNRM. De nieuwe reddingboot is toegevoegd aan de reservevloot van de KNRM. Reserveboten worden ingezet als de operationele reddingboten in onderhoud zijn. Ook kunnen ze gebruikt worden als opleidingsvaartuig.

Reddingboot Johanna Maria is gebouwd door Habbeké Shipyards uit Volendam. Het ontwerp is van Dutch Special Marine Group. Het schip weegt 3,4 ton, is 9 bij 3 meter, vaart maximaal 34 knopen, heeft een bemanning van 4 personen en heeft een geredde capaciteit 20 geredden. De aandrijving bestaat uit twee Steijr motoren, elk gekoppeld aan een Ultrajet waterjet. Het schip werd vorig jaar december gekanteld en getest op het zelfrichtende vermogen en de stabiliteit.

Het schip werd vorig jaar december al gekanteld en daarmee getest op het zelfrichtende vermogen en stabiliteit.

(beeld: KNRM Huizen)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij