Doop reddingboot krijgt bijzondere introductie

11 augustus 2016
urk

Het reddingstation Urk van de KNRM heeft sinds vandaag officeel de beschikking over een nieuwe reddingboot. Vlak voor de doop ging het alarm voor de redders van Urk af voor een vastgelopen bootje. De geredden keken verrast, toen ze drijfnat en met isolatiedekens het bemanningsverblijf binnen kwamen om even op adem te komen en droge kleren te krijgen. Want zo'n grote ontvangst hadden ze niet verwacht! Voor de gasten een bijzondere kennismaking met het werk van de KNRM!

De doopplechtigheid werd met een kleine vertraging verricht door mevrouw L. van Nieuwburg. Zij en haar man zijn ruim 40 jaar buren geweest van het echtpaar Van Zandvliet. De reddingboot draagt de naam van de overleden echtgenoot van mevrouw Zantvliet-Waterdrinker: Marinus Cornelis.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De boot is bekostigd uit het gelijknamige Marinus Cornelis Fonds, opgericht door mw. W. van Zantvliet-Waterdrinker (1944-2015). Haar wens was dat er een reddingboot met de naam Marinus Cornelis werd gebouwd. Het echtpaar Van Zantvliet was een actief koppel dat graag op pad ging met hun zeilboot die in Enkhuizen lag. Na het overlijden van meneer zeilde mevrouw nog één keer en verkocht toen de boot. Haar vermogen liet zij na aan de KNRM.

De nieuwe reddingboot van reddingstation Urk is van het type Atlantic 75 en werd aangekocht bij de Britse zusterorganisatie van de KNRM, de RNLI. De Atlantic 75 is een beproefd model waarvan de KNRM al vele reddingboten in de vaart nam. De nieuwe reddingboot komt te varen naast de grotere reddingboot Kapiteins Hazewinkel. Deze is van het type Johannes Frederik en is sinds 2008 gestationeerd op het reddingstation.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij