Skip to main content

Nieuwe duurzame strandpost op Schiermonnikoog 

Datum: dinsdag 07 juli 2020 | Sectie: Nieuws

De lifeguards van de KNRM op Schiermonnikoog zitten vanaf deze zomer in een nieuwe strandpost. Deze werd vandaag op symbolisch wijze door burgemeester Ineke van Gent overgedragen aan KNRM directeur Jacob Tas.  Afgelopen weekend begonnen de KNRM Lifeguards met hun strandbewakingstaak die de hele zomer duurt.

De nieuwe post, die staat op de palen bij strandpaviljoen De Marlijn, is een hele vooruitgang waarmee de gemeente Schiermonnikoog duidelijk investeert in veiligheid. Het is een moderne eigentijdse post geworden die goed zicht geeft op de zwemmers, de waterlijn en het strand. De post biedt een schone ruimte voor EHBO, die gebruikt kan worden voor een nog betere zorgverlening aan de badgasten. Daarnaast is het een goede werkplek die beschutting biedt bij slecht weer.

Bij de bouw is rekening gehouden met duurzaamheid. Zo is de post voorzien van zonnepanelen die stroom leveren voor de communicatie-apparatuur, het licht, een koelkastje en een koffie-apparaat waardoor de post zelfvoorzienend is. Daarnaast is het zomerse verblijf goed geïsoleerd en geventileerd voor een prettig leefklimaat. 

Samenwerking
Bij de uitstraling van de post is er goed gekeken naar de omgeving en is het resultaat een professionele post die goed past in de omgeving en waarbij de gemeente, strandpaviljoen De Marlijn en de KNRM samen bijdragen aan een goed en veilig zwemstrand op Schiermonnikoog.

Strandinfo
De bewaakte strandgedeelten zijn duidelijk herkenbaar aan de roodgele vlaggen aan de waterlijn waar tussen lifeguards toezicht houden. Op www.knrm.nl/strandinfo biedt de KNRM locatie-specifieke informatie aan. 
 

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.