Nieuwe duurzame strandpost op Schiermonnikoog

Nieuwe duurzame strandpost op Schiermonnikoog

7 juli 2020
Schiermonnikoog

De lifeguards van de KNRM op Schiermonnikoog zitten vanaf deze zomer in een nieuwe strandpost. Deze werd vandaag op symbolisch wijze door burgemeester Ineke van Gent overgedragen aan KNRM directeur Jacob Tas.  Afgelopen weekend begonnen de KNRM Lifeguards met hun strandbewakingstaak die de hele zomer duurt.

De nieuwe post, die staat op de palen bij strandpaviljoen De Marlijn, is een hele vooruitgang waarmee de gemeente Schiermonnikoog duidelijk investeert in veiligheid. Het is een moderne eigentijdse post geworden die goed zicht geeft op de zwemmers, de waterlijn en het strand. De post biedt een schone ruimte voor EHBO, die gebruikt kan worden voor een nog betere zorgverlening aan de badgasten. Daarnaast is het een goede werkplek die beschutting biedt bij slecht weer.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Bij de bouw is rekening gehouden met duurzaamheid. Zo is de post voorzien van zonnepanelen die stroom leveren voor de communicatie-apparatuur, het licht, een koelkastje en een koffie-apparaat waardoor de post zelfvoorzienend is. Daarnaast is het zomerse verblijf goed geïsoleerd en geventileerd voor een prettig leefklimaat. 

Samenwerking
Bij de uitstraling van de post is er goed gekeken naar de omgeving en is het resultaat een professionele post die goed past in de omgeving en waarbij de gemeente, strandpaviljoen De Marlijn en de KNRM samen bijdragen aan een goed en veilig zwemstrand op Schiermonnikoog.

Strandinfo
De bewaakte strandgedeelten zijn duidelijk herkenbaar aan de roodgele vlaggen aan de waterlijn waar tussen lifeguards toezicht houden. Op www.knrm.nl/strandinfo biedt de KNRM locatie-specifieke informatie aan. 
 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij