Minister Cora van Nieuwenhuizen bezoekt KNRM Hoek van Holland

Minister Cora van Nieuwenhuizen bezoekt KNRM Hoek van Holland

6 juli 2020

Tijdens een werkbezoek aan het reddingstation Hoek van Holland van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij heeft minister Cora van Nieuwenhuizen zich op de hoogte gesteld hoe vrijwilligers zich professioneel voorbereiden en inzetten voor hulpverleningen op zee.

Door de geldende coronamaatregelen hebben de reddingstations van de KNRM te maken met beperkte mogelijkheden voor opleidingen en oefeningen. Sinds kort mag er weer met zes bemanningsleden voor oefening worden gevaren, naast de uiteraard gegarandeerde inzet na alarmeringen. 

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De minister was onder de indruk hoeveel tijd de vrijwilligers in de KNRM steken en prees hun inzet voor de vele reddingen en hulpverleningen in de afgelopen tijd. Ook deelde zij de zorg over de verwachte explosieve toename van watersport in de komende zomervakantie, nu veel mensen de vakantie in eigen land doorbrengen op en aan het water.
De KNRM presenteerde de voorlichtingscampagnes die zijn geïnitieerd onder diverse watersportgroepen, in de hoop dat nieuwe en bestaande watersporters de tips ter harte nemen om het aantal incidenten te kunnen beperken.

De KNRM vervult voor de overheid een bijzondere rol in de hulpverlening op zee, zonder daarvoor subsidie te verlangen, omdat de Redding Maatschappij gesteund wordt door meer dan 100.000 donateurs. Het reddingswerk op zee en de medische advisering aan zeelieden, door de KNRM-Radio Medische Dienst, wordt door de KNRM met trots al bijna 200 jaar uitgevoerd. 

Na afloop van het gesprek ging de minister mee aan boord van de reddingboot van Hoek van Holland en toonde zich zeer zeewaardig op het onstuimige water van de Maasmonding.
 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij