Skip to main content

KNRM start zoekactie naar lifeguards

Datum: donderdag 03 januari 2019 | Sectie: Nieuws

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is zoekt lifeguards die aankomende zomer de stranden van de Friese Waddeneilanden bewaken. De lifeguards zetten veilige zwemgebieden uit, geven voorlichting, waarschuwen voor gevaarlijke situaties en helpen mensen wanneer dat nodig is. Wie op zoek is naar een vakantiebaan meldt zich aan voor een selectiedag. In totaal zijn 100 lifeguards nodig voor de tien reddingposten.

De KNRM werft voor deze vakantiebaan sportieve jongeren vanaf 18 jaar. Wie geïnteresseerd is kan zich aanmelden via www.redderworden.nl. Daar is informatie over inschrijven, selectie, opleiding en salaris te vinden. De KNRM houdt selectiedagen waaruit om te kijken wie geschikt is voor een verantwoordelijke functie als KNRM Lifeguard. Tijdens een selectiedag worden de sollicitanten op de proef gesteld met een zwem- en hardlooptest, een samenwerkingsopdracht en een motivatiegesprek. Sollicitanten moeten tenminste vier aaneengesloten weken beschikbaar zijn.

Affiniteit met de zee en bekendheid met de stroming zijn een pré maar iedereen die 400 meter binnen 8 minuten kan zwemmen, kan aan de selectiedag deelnemen. De sollicitanten die geselecteerd zijn, doorlopen in mei of juni een opleidingsweek op Vlieland. Aan het eind van die week zijn zij gecertificeerd Beach Lifeguard. Tijdens de zomer volgen de lifeguards opleidingen in EHBO, terreinrijden en varen op een reddingwaterscooter.

De KNRM Lifeguards zijn actief in de van eind juni tot en met half september 2019 op de stranden van Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Tijdens hun werk houden de lifeguards toezicht aan de waterlijn in een met vlaggen gemarkeerd zwemgebied. Daarbuiten is geen continu toezicht, maar kunnen lifeguards wel optreden als dat nodig is. Ze beschikken daarvoor over auto’s, reddingwaterscooters, surfplanken, een AED en EHBO-materiaal. Wanneer het nodig is, wordt assistentie gevraagd van de reddingboten van de KNRM.

In de zomer van 2018 kwamen de KNRM Lifeguards 1.175 keer in actie waarvan 1.045 keer voor kleine EHBO-hulpverleningen zoals schaafwondjes of kwallenbeten en 28 keer voor gevallen waar een ambulance, arts of traumahelikopter aan te pas moest komen. Daarnaast zijn vijftien reddingen verricht van zwemmers en watersporters en zijn 33 vermiste kinderen of volwassenen herenigd met familie.

De selectiedagen vinden plaats op:

  • Zondag 10 maart 2019 in het On Campus-bad bij Hogeschool Windesheim in Zwolle. Adres: Campus 2-6, 8017 CA, Zwolle, gebouw Z.
  • Zondag 24 maart 2019 in het Sloterparkbad te Amsterdam. Adres: Sloterparkbad, President Allendelaan 3, 1064 GW, Amsterdam.

 

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.