Skip to main content

Kerst op zee!

Datum: dinsdag 25 december 2018 | Sectie: Nieuws

Eerste kerstdag zag er voor de vrijwilligers van de reddingstations Scheveningen, Ter Heijde, Hoek van Holland en Stellendam anders uit dan gepland. In plaats van een kerstlunch werd het een broodje op zee.

Om 11 uur kwam er een melding dat er een zeeman vermist was van een van de ankerliggers in ankergebied 5 voor de kust van Rotterdam. De man was in de vroege ochtend voor het laatst gezien. Er werd door de Kustwacht een grootscheepse actie opgezet om hem te zoeken. Ook de Zeearend, het Kustwachtvliegtuig en de NHV SAR helikopter namen deel aan de zoekactie. Er werd gezocht tot 14.00 uur maar er werd niemand aangetroffen. De eenheden keerden onverichterzaken terug naar het reddingstation. Maar wel met een gemengd gevoel, want je brengt het liefste iemand weer thuis.

De reddingboten die deelnamen aan de zoekactie waren bijna allemaal een paar dagen eerder al in de ankergebieden geweest om kerstbroden te brengen. Maar dat ze zo snel weer in het ankergebied zijn, om deel te nemen aan een zoekactie, is een wel heel vreemde situatie.

Ook een dag eerder, op Kerstavond, werden meerdere reddingstations gealarmeerd. KNRM Wijk aan Zee hielp een onfortuinlijke zeiler de veilige haven van Seaport Marine in IJmuiden in. En KNRM Westkapelle en Breskens werden opgepiept om samen met andere hulpdiensten te zoeken naar een vermiste man voor de Walcherse kust. De man was vertrokken vanaf een camping tussen Zoutelande en Westkapelle. Daarom werd er langs de kustlijn tussen die plaatsen gezocht totdat de man rond middernacht werd aangetroffen.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.