Skip to main content

KNRM ruim 50 keer gealarmeerd in warm Hemelvaartweekend

Datum: maandag 03 juni 2019 | Sectie: Nieuws

De vrijwillige reddingbootbemanningen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zijn in het Hemelvaartweekend ruim 50 keer ter assistentie geroepen. De hulpvragen kwamen uit het gehele land, van Breskens tot Eemshaven, en waren zeer divers van aard.

Op Hemelvaartsdag werd middenin de nacht een echtpaar en een scheepskat van een zinkend jacht gehaald. Het scheepje voer boven Borkum en maakte zwaar water. Eenmaal veilig aan land kreeg het echtpaar in het KNRM-boothuis in Eemshaven een bed aangeboden. Deze redding was een voorbode van een druk weekend. Het zomerse weer zorgde ervoor dat watersportend Nederland massaal het water opzocht. Op de Noordzee, de Waddenzee, de Randmeren, het Veerse Meer, de Grevelingen, het IJsselmeer en op de Westerschelde resulteerde dit in verzoeken tot assistentie. Verreweg de meeste aandacht ging daarbij uit naar een man op een zelfgemaakt vlot in de havenmonding van IJmuiden. De reddingboot Nh1816 van KNRM IJmuiden wist de man tijdig in veiligheid te brengen.

Naast alle varende inzetten van de KNRM werden de artsen van de KNRM Radio Medische Dienst in het Hemelvaartweekend meermalen door zeelui geconsulteerd. Deze dienstverlening ging tot ver over de landsgrenzen. De reddingboten van Terschelling en Vlieland boden eveneens medische assistentie. Zij brachten in het Hemelvaartweekend met spoed patiënten naar de vaste wal.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.