Skip to main content

KNRM hangt vlag halfstok voor overleden Franse redders

Datum: zaterdag 08 juni 2019 | Sectie: Nieuws

De reddingstations van de KNRM betonen vandaag eer aan hun drie verdronken Franse collega-redders in Les Sables d’Olonne. Gisteren kapseisde hun reddingboot diverse keren toen zij in een zware storm op zoek waren naar een vermiste vissersboot voor de kust van de Franse havenstad in de Vendée.

Van de zeven redders aan boord wisten vier te ontsnappen uit het omgeslagen vaartuig. Drie redders, in de leeftijd van 28, 51 en 55 jaar, lukte het niet. Allen waren ervaren zeelieden, die al jaren vrijwilliger waren bij de Franse reddingmaatschappij. Van de vissersboot zijn slechts wrakstukken teruggevonden. De reddingboot spoelde aan op de kust voor de badplaats.

De dramatische gebeurtenis maakt diepe indruk, ook bij zusterorganisaties buiten Frankrijk. De verbondenheid tussen redders wereldwijd is groot. De drijfveren om mensen in nood op zee te helpen zijn universeel en grenzeloos.

Dat aan het reddingwerk soms grote risico’s kleven, weet iedereen. Daarom wordt veel aandacht gegeven aan reddingboten en veiligheid, om het reddingwerk onder alle omstandigheden te kunnen uitvoeren. Toch is de natuur soms sterker, met fatale gevolgen.

De KNRM-vlag hangt vandaag halfstok bij de boothuizen uit respect voor de moedige Franse redders. De KNRM leeft mee met de familie en reddingbootbemanning van de overleden redders.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.