Skip to main content

Reddingbootdag 2023

Datum: vrijdag 05 mei 2023 | Sectie: Zandvoort

Op zaterdag 13 mei organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) Reddingbootdag. Het is dé dag om kennis te maken met het reddingwerk, de vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Reddingstation Zandvoort doet ook mee aan deze open dag.

Tijdens Reddingbootdag tonen de hulpverleners aan iedereen die geïnteresseerd is het materieel wat ze gebruiken en ze vertellen daar graag bij wat hun vrijwillige werk bij de KNRM inhoudt. En het allermooiste: tijdens Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op de reddingboot Annie Poulisse. Een unieke ervaring speciaal voor donateurs van de KNRM, ook wel ‘redders aan de wal’ genoemd.

De KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie van de overheid. De bijdragen van ruim 105.000 redders aan de wal maken het mogelijk dat de KNRM op 45 stations 24 uur per dag klaarstaat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden. Daarnaast vormen zij een belangrijke achterban voor de redders.

Mogelijkheden voor meevaren zijn afhankelijk van het weer, de drukte en alarmeringen. Ook mogen er per vaartocht maximaal 12 personen mee. Donateurs dienen hun donateurspas mee te nemen en Jonge Redders (jeugdleden) de uitnodigingsbon uit Jonge Redders-magazine. Let wel, in Zandvoort geldt een minimum leeftijd van 13 jaar om mee te mogen varen.

Deze dag is ook voor niet-donateurs een mooie gelegenheid om kennis te maken met de KNRM en wie weet alsnog donateur te worden. Reddingbootdag begint om 10.00 uur en de deuren staan open tot 16.00 uur.

 

Zandvoort

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.