Vrijwilligers en donateurs van de KNRM tonen over en weer hun dankbaarheid

Vrijwilligers en donateurs van de KNRM tonen over en weer hun dankbaarheid

12 april 2023
Zandvoort

Ieder jaar worden door de KNRM haar trouwe donateurs die al 50 of 60 jaar donateur zijn, uitgenodigd op het station. Omdat deze dag in de coronatijd niet door kon gaan, werden deze jubileum-donateurs vorige week alsnog ontvangen op het reddingstation.

 

De aanloop verliep niet geheel vlekkeloos, want deze ‘inhaaldag’ zou eigenlijk op zaterdag 18 maart plaatsvinden. Door motorpech was de reddingboot Annie Poulisse die dag niet beschikbaar, waardoor het ontvangst nogmaals moest worden uitgesteld. Maar afgelopen zaterdag 8 april was het dan eindelijk zover: de uitgestelde inhaaldag voor de trouwe donateurs! Het werd een gezellige ochtend en de goede weersomstandigheden waren perfect om ook nog een stukje met de grote reddingboot te varen, iets wat toch altijd spannender blijkt dan vooraf wordt gedacht.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

 

Maarten Keur al 72 jaar donateur

Met 15 donateurs was het gezellig druk in het boothuis aan de Thorbeckestraat. Voor de vrijwilligers is het altijd een waardevol moment om hun ervaringen te kunnen delen met de mensen die het reddingswerk financieel mogelijk maken. Na een korte introductie werd een van de donateurs extra in het zonnetje gezet. De Zandvoortse heer Maarten Keur, 90 lentes jong inmiddels, bleek namelijk geen 50 of 60 jaar maar al 72 jaar donateur te zijn! De oud-bakker (van bakkerij Keur) kreeg een gouden speld op het revers, wat met een luid applaus van alle aanwezigen werd bekrachtigd.

 

Vervolgens werden alle gasten, dus ook de heer Keur, naar het strand gebracht om daar op de reddingsboot te stappen voor een rondvaart. De zon scheen, de zee was vlak, dus voor de toch al op leeftijd zijnde gasten werd het een mooie vaartocht. Dat de KNRM reddingboot uit IJmuiden ook nog even langszij kwam was een leuk extraatje.

 

Eenmaal terug in het boothuis, met de adrenaline nog hoog, werd nog gezellig nagepraat. De ochtend werd afgesloten met een traditionele vismaaltijd.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij