Skip to main content

Reddingboot Annie Poulisse: al 25 jaar het trotse bezit van KNRM Zandvoort

Datum: dinsdag 28 januari 2020 | Sectie: Zandvoort

De huidige reddingboot ‘Annie Poulisse’ werd vandaag exact 25 jaar geleden officieel in gebruik genomen. Op 28 januari 1995 werd de boot gedoopt door mevrouw M. van Munster van Heuven-Sprenger van Eijck, echtgenote van de toenmalige voorzitter van de KNRM.

De reddingboten die KNRM Zandvoort sinds 1824 heeft gehad, kregen allemaal de naam van de schenker mee. De huidige reddingsboot werd geschonken door de in Zandvoort wonende Annie Poulisse. Zij liet na haar overlijden een aanzienlijk bedrag na aan de KNRM, bestemd voor reddingstation Zandvoort. Van het bedrag kon een hypermoderne, aluminium reddingsboot uit de Valentijn-klasse worden aangeschaft. Zodoende prijkt de naam ‘Annie Poulisse’ op de boot.

De KNRM is 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat voor het redden en helpen van mensen in nood. Er wordt altijd met minimaal vier bemanningsleden gevaren: een schipper, een motordrijver en twee opstappers. De reddingboot biedt ruimte aan maximaal 50 geredden.

 

Vrijwillige bijdrage

De KNRM is voor haar voortbestaan volledig afhankelijk van donateurs, giftgevers, sponsoren en erflaters. Vrijwillige bijdragen van donateurs passen uitstekend bij de vrijwillige redders en de kosteloze hulpverlening. Dit is sinds 1824 het fundament onder de KNRM. Wilt u de KNRM ook structureel steunen? Wordt dan donateur of vraag naar de mogelijkheden om in de toekomst ook uw nalatenschap (deels) aan de KNRM te schenken. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor een eenmalige donatie kunt u via Tikkie een bedrag naar eigen keuze overmaken:

https://tikkie.me/pay/KNRMzvt/wZpVMMD9RRjVam26WHYa2

 

Zandvoort

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.