Reddingboot Annie Poulisse: al 25 jaar het trotse bezit van KNRM Zandvoort

28 januari 2020

De huidige reddingboot ‘Annie Poulisse’ werd vandaag exact 25 jaar geleden officieel in gebruik genomen. Op 28 januari 1995 werd de boot gedoopt door mevrouw M. van Munster van Heuven-Sprenger van Eijck, echtgenote van de toenmalige voorzitter van de KNRM.

De reddingboten die KNRM Zandvoort sinds 1824 heeft gehad, kregen allemaal de naam van de schenker mee. De huidige reddingsboot werd geschonken door de in Zandvoort wonende Annie Poulisse. Zij liet na haar overlijden een aanzienlijk bedrag na aan de KNRM, bestemd voor reddingstation Zandvoort. Van het bedrag kon een hypermoderne, aluminium reddingsboot uit de Valentijn-klasse worden aangeschaft. Zodoende prijkt de naam ‘Annie Poulisse’ op de boot.

De KNRM is 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat voor het redden en helpen van mensen in nood. Er wordt altijd met minimaal vier bemanningsleden gevaren: een schipper, een motordrijver en twee opstappers. De reddingboot biedt ruimte aan maximaal 50 geredden.

Vrijwillige bijdrage

De KNRM is voor haar voortbestaan volledig afhankelijk van donateurs, giftgevers, sponsoren en erflaters. Vrijwillige bijdragen van donateurs passen uitstekend bij de vrijwillige redders en de kosteloze hulpverlening. Dit is sinds 1824 het fundament onder de KNRM. Wilt u de KNRM ook structureel steunen? Wordt dan donateur of vraag naar de mogelijkheden om in de toekomst ook uw nalatenschap (deels) aan de KNRM te schenken. Meer informatie via station@zandvoort.knrm.nl

Voor een eenmalige donatie kunt u via Tikkie een bedrag naar eigen keuze overmaken:

https://tikkie.me/pay/KNRMzvt/wZpVMMD9RRjVam26WHYa2