KNRM Zandvoort kwam 30 keer in actie in 2019

KNRM Zandvoort kwam 30 keer in actie in 2019

18 januari 2020

Landelijk zijn de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) vorig jaar 2.458 keer uitgevaren en werden 4.258 mensen gered of geholpen. In Zandvoort is de KNRM 30 keer uitgerukt voor een alarmering. Dat is iets minder dan vorig jaar, maar nog altijd boven het gemiddelde van de laatste jaren.

Naast dat in 2019 hulp werd geboden tijdens 11 reddingsacties, al dan niet in samenwerking met andere lokale hulpdiensten, werd de KNRM Zandvoort 15 keer gealarmeerd voor een zoekactie. Drie keer bleek loos alarm te zijn en één keer werd een medische evacuatie verzorgd bij een gewonde aan boord van een viskotter.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Valentijn

Op KNRM station Zandvoort, waar momenteel 28 vrijwilligers actief zijn, wordt al bijna 25 jaar gebruik gemaakt van een reddingsboot van het type Valentijn-klasse. Deze boot werd op 25 januari 1995 in gebruik genomen. De aanschaf werd destijds mogelijk gemaakt door een nalatenschap van de in Zandvoort wonende mevrouw Annie Poulisse. De boot is om die reden naar haar vernoemd.

Donateurs

In 2019 telde de KNRM voor het eerst in haar historie meer dan 100.000 donateurs. Een mijlpaal waar de organisatie trots op is. Veel donateurs steunen de KNRM vanwege haar vrijwilligerskarakter en het bijzondere werk dat de redders uitvoeren. De KNRM is voor haar voortbestaan volledig afhankelijk van donateurs, giftgevers, sponsoren en erflaters. Vrijwillige bijdragen van donateurs passen uitstekend bij de vrijwillige redders en de kosteloze hulpverlening. Dit is sinds 1824 het fundament onder de KNRM. Deze zuivere vorm van vrijwilligerswerk past bij het karakter van hulp verlenen, redden op zee en het kameraadschap dat redders bindt.

{youtube Wx6-jNvBHZc}

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij