Extra AED voor KNRM Zandvoort

Extra AED voor KNRM Zandvoort

28 september 2021

Om de hulpverlening nog beter te kunnen optimaliseren had station KNRM Zandvoort behoefte aan een tweede AED. Omdat het een behoorlijk kostbaar apparaat is, was er behoefte aan een financier en die werd gevonden in de Stichting Gebr. Schuhmacher. De penningmeester van de stichting, Ben Zonneveld, kwam het levensreddende apparaat  persoonlijk overhandigen.

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Op elk station van de KNRM in Nederland is standaard een AED aanwezig. In Zandvoort wordt deze bij iedere actie preventief meegenomen aan boord van de reddingsboot, maar de wens was om ook een exemplaar op het kusthulpverleningstoestel te hebben en zo ook bij een inzet op het strand te kunnen beschikken over een AED.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Maandagavond kwam Zonneveld naar het boothuis om namens de Stichting Gebr. Schuhmacher de AED officieel over te dragen aan de vrijwilligers van de KNRM.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij