Extra AED voor KNRM Zandvoort

28 september 2021

Om de hulpverlening nog beter te kunnen optimaliseren had station KNRM Zandvoort behoefte aan een tweede AED. Omdat het een behoorlijk kostbaar apparaat is, was er behoefte aan een financier en die werd gevonden in de Stichting Gebr. Schuhmacher. De penningmeester van de stichting, Ben Zonneveld, kwam het levensreddende apparaat  persoonlijk overhandigen.

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Op elk station van de KNRM in Nederland is standaard een AED aanwezig. In Zandvoort wordt deze bij iedere actie preventief meegenomen aan boord van de reddingsboot, maar de wens was om ook een exemplaar op het kusthulpverleningstoestel te hebben en zo ook bij een inzet op het strand te kunnen beschikken over een AED.

Maandagavond kwam Zonneveld naar het boothuis om namens de Stichting Gebr. Schuhmacher de AED officieel over te dragen aan de vrijwilligers van de KNRM.