Skip to main content

Extra AED voor KNRM Zandvoort

Datum: dinsdag 28 september 2021 | Sectie: Zandvoort

Om de hulpverlening nog beter te kunnen optimaliseren had station KNRM Zandvoort behoefte aan een tweede AED. Omdat het een behoorlijk kostbaar apparaat is, was er behoefte aan een financier en die werd gevonden in de Stichting Gebr. Schuhmacher. De penningmeester van de stichting, Ben Zonneveld, kwam het levensreddende apparaat  persoonlijk overhandigen.

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Op elk station van de KNRM in Nederland is standaard een AED aanwezig. In Zandvoort wordt deze bij iedere actie preventief meegenomen aan boord van de reddingsboot, maar de wens was om ook een exemplaar op het kusthulpverleningstoestel te hebben en zo ook bij een inzet op het strand te kunnen beschikken over een AED.

Maandagavond kwam Zonneveld naar het boothuis om namens de Stichting Gebr. Schuhmacher de AED officieel over te dragen aan de vrijwilligers van de KNRM.

Zandvoort

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.