Nabestaanden doneren nieuw overlevingspak

22 juli 2021

In mei overleed de Zandvoortse inwoonster Cor Dees-Olivier, weduwe van Henk Dees. Het echtpaar, dat in Zandvoort o.a. bekend stond van het rondrijden van Tafeltje-Dekje, heeft altijd vlakbij de zee en op een steenworp afstand van het reddingstation van de KNRM gewoond. Uit haar nalatenschap hebben haar kinderen daarom besloten om de KNRM een overlevingspak te doneren.

KNRM Zandvoort is de laatste jaren gegroeid in het aantal vrijwilligers voor op de reddingboot. Deze opstappers in opleiding krijgen behalve een uitgebreide opleiding ook allemaal een op maat gemaakt overlevingspak.

Een overlevingspak is gemaakt van oersterk materiaal en gaat ongeveer zeven jaar mee. Daarna worden de overlevingspakken niet weggegooid, maar hergebruikt voor producten zoals drijvende sleutelhangers.

Tijdens de reguliere oefenochtend van afgelopen zaterdag waren de twee dochters en zoon uitgenodigd in het boothuis om het overlevingspak persoonlijk te overhandigen. Ook zij kennen het belang van de KNRM maar al te goed. Een van de dochters is samen met haar echtgenoot al van jongs af aan een fervent zeiler en zij hebben al twee keer hulp nodig gehad van de KNRM. De KNRM’ers werden dan ook het hemd van het lijf gevraagd, waarvan zij op hun beurt ook van genoten. Het was mooi om te zien dat het respect en de dankbaarheid over en weer groot is.