Koninklijke onderscheiding voor Juul Veersma

26 april 2017
vlieland

Rustig is Juul op het overslagperron van de Gemeente Vlieland aan het werk als om 11.10 uur het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) met Jan Stuivinga en zijn vrouw Ellen bij hem stoppen. De verraste Juul wordt gevraagd mee te komen naar het boothuis. Daar wachten collega's, KNRM-vrijwilligers en natuurlijk de burgemeester op hem. In een korte speech van de burgemeester mevr. T. Schokker vertelt zij over de inzet van Juul als vrijwilliger bij de KNRM vanaf 1992, eerst als opstapper, later als plaatsvervangend schipper. Tijdens deze jaren zijn er meerdere spannende acties geweest. De redding van de bemanning van de Banzai is daar een mooi voorbeeld van.

Hierna volgde de bekende zin: Het heeft Z.K.H.de Koning behaagd..., en krijgt Juul het lintje opgespeld, netjes op zijn overall!

Dan natuurlijk bloemen voor Ellen, zijn vrouw, en Juul zelf.

Een toost met oranjebitter(Dank,John!) op de Koning en Juul, dan is het woord aan Juul. Hij vertelt over zijn tijd bij de KNRM, het begin en ook het afscheid en bedankt alle aanwezigen voor de bijzondere verrassing.

Na de foto momenten is er tijd voor koffie en gebak en wordt er gezellig nagepraat onder de vele vrijwilligers, oud en nieuw.

Leuk detail: Jan Houter, oud commissielid en tevens fotograaf is druk met alle foto's, niet wetend dat hij over een uur de volgende is die een lintje krijgt opgespeld.