Skip to main content

Koninklijke onderscheiding voor Juul Veersma

Datum: woensdag 26 april 2017 | Sectie: Vlieland

Rustig is Juul op het overslagperron van de Gemeente Vlieland aan het werk als om 11.10 uur het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) met Jan Stuivinga en zijn vrouw Ellen bij hem stoppen. De verraste Juul wordt gevraagd mee te komen naar het boothuis. Daar wachten collega's, KNRM-vrijwilligers en natuurlijk de burgemeester op hem. In een korte speech van de burgemeester mevr. T. Schokker vertelt zij over de inzet van Juul als vrijwilliger bij de KNRM vanaf 1992, eerst als opstapper, later als plaatsvervangend schipper. Tijdens deze jaren zijn er meerdere spannende acties geweest. De redding van de bemanning van de Banzai is daar een mooi voorbeeld van.

Hierna volgde de bekende zin: Het heeft Z.K.H.de Koning behaagd..., en krijgt Juul het lintje opgespeld, netjes op zijn overall!

Dan natuurlijk bloemen voor Ellen, zijn vrouw, en Juul zelf.

Een toost met oranjebitter(Dank,John!) op de Koning en Juul, dan is het woord aan Juul. Hij vertelt over zijn tijd bij de KNRM, het begin en ook het afscheid en bedankt alle aanwezigen voor de bijzondere verrassing.

Na de foto momenten is er tijd voor koffie en gebak en wordt er gezellig nagepraat onder de vele vrijwilligers, oud en nieuw.

Leuk detail: Jan Houter, oud commissielid en tevens fotograaf is druk met alle foto's, niet wetend dat hij over een uur de volgende is die een lintje krijgt opgespeld.

Vlieland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.