Skip to main content

Jubilarissen bij Station Vlieland

Datum: donderdag 05 januari 2017 | Sectie: Vlieland

Op 5 januari jl. hebben wij als bemanning van het reddingsstation Vlieland, in het bijzijn van de directeur van de KNRM de heer Jos Stierhout, de jubilea gevierd van een drietal KNRM-ers die (weer) een mijlpaal in hun carrière als vrijwilliger hebben bereikt.

Daarnaast nam het station afscheid van één van de schippers, Juul Veersma, wegens het bereiken van de maximum leeftijd van varende bemanning. Juul, bedankt voor je trouwe inzet en alle hulpverleningen die op jouw conto staan en dat waren er vele.

De jubilarissen zijn: Opstapper Melle van Laar was 10 jaar (niet aanwezig), schipper Wim Molog inmiddels 20 jaar en helper aan de wal John Kuiper 40 jaar trouwe dienst; dit laatste zal voor velen onbereikbaar blijven. John is waarschijnlijk één van de vrijwilligers met hoogst aantal dienstjaren binnen de KNRM.

Voor deze verdienste kreeg ieder van hen de daarbij behorende vrijwilligersmedaille en oorkonde Openbare Orde Veiligheid uitgereikt.
Helaas,wegens ziekte, niet door onze voorzitter mevr. Schokker, zij liet zich vervangen door haar plaatsvervanger.

Onze directeur ging bij zijn toespraak in op vele memorabele wapenfeiten en de veranderingen die de KNRM door de jaren heen heeft ondergaan.

Het station Vlieland behoort tot een van de oudste stations van de reddingsmaatschappij en door de jaren heen hebben velen zich met toewijding voor het station ingezet en dit gebeurt nog steeds. Dit alles uiteraard belangeloos en met veel enthousiasme.

Na afloop van de officiële festiviteiten kwamen de felicitaties en hierbij waren ook oud KNRM-ers uitgenodigd. Velen gaven hieraan gehoor en dit leverde ook prachtige verhalen over "vroeger" op.

Vlieland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.