Skip to main content

400 jaar strandingen en reddingen op en rond Vlieland

Datum: donderdag 18 mei 2017 | Sectie: Vlieland

In zijn passie om de totale geschiedenis van het eiland Vlieland vast te leggen, is er een nieuw boek verschenen van de hand van auteur Jan Houter. Deze bekende Vlielander was bijna tien jaar PR man van KNRM Vlieland.

In dit boek heeft hij heel veel onderzoek verricht naar gegevens inzake de op of bij Vlieland gestrande en of vergane schepen. Ook de geschiedenis van Station Vlieland van de KNRM wordt vanaf 1825 geheel weergegeven.

De eerste stranding die dit boek weergeeft, vond plaats in januari 1572. Toen meldde Caspar de Robles aan Alva dat tijdens een zware storm tien geuzenschepen op het strand van Het Vlie (de toenmalige naam van Vlieland) waren vastgelopen. Ieder schip had ook een gestolen schip bij zich! Maar ook het vergaan van het Poolse jacht Dunlin op 23 april 2017, waarbij een solozeiler het leven liet, is op het allerlaatste moment in het boek opgenomen.

Dit gebonden boek, voorzien ook van veel fotomateriaal, 184 pagina’s dik, komt vanaf 22 mei a.s. in de verkoop.

Boek Strandingen 002

Vlieland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.