Zeiljachten aan de grond

2 juli 2016

KNRM Veere vaart uit voor zeiljachten aan de grond.

De vrijwillige bemanning van de Veerse KNRM reddingboot Johanna Maria is op zaterdagmiddag twee keer opgeroepen voor een zeiljacht aan de grond.

Het eerste zeiljacht, met aan boord twee Duitse bemanningsleden, zat aan lager wal aan de grond en kreeg tot overmaat van ramp ook nog water binnen via de schroefas. Een pomp was niet nodig, omdat de bemanning het zelf dmv hozen binnen de perken kon houden. Zeiljacht los getrokken en afgemeerd bij een kraan van een jachtwerf.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het tweede zeiljacht was van een Belgische bemanning. Dit jacht was aan de grond gelopen ter hoogte van Geerdijk. Hier volstond het lostrekken van het zeiljacht, waarna de zeilers zelfstandig hun weg konden vervolgen.

Actie 2016-23 & 24

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij