Catamaran achter veiligheidslijn

8 juli 2016

Catamaran achter veiligheidslijn

Als je met je catamaran aan lager wal raakt is dat lastig maar gevaarlijk wordt het als je achter de veiligheidslijn van de 'Katse Heule' aan lager wal vast komt te zitten.
Via deze opening in de Zandkreekdam wordt het Veerse Meer namelijk van vers water uit de Oosterschelde voorzien. De stroming kan er zeer sterk zijn en een veilige ligplaats is het allerminst.

Er was dan ook maar kort overleg tussen de Kustwacht en de schipper van de Veerse KNRM reddingboot Johanna Maria nodig om direct uit te varen voor het scheepje in deze penibele situatie.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Ter plaatse aangekomen werden de twee opvarenden van de catamaran eerst in veiligheid gebracht op de KNRM reddingboot waarna diezelfde reddingboot de catamaran naar veilig water sleepte.
Weer veilig op het Veerse Meer en op ruime afstand van de veiligheidslijn durfde de twee zeilers het aan om zelfstandig naar de haven terug te zeilen.

Actie 2016-26

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij