Zeiljacht met motor storing

2 december 2017

Opnieuw mocht de Veerse KNRM reddingboot Oranje vandaag het water op. Ging het vanmorgen nog om een oefening, vanmiddag was het voor het 'echie'.

Een Belgische zeiler had via marifoonkanaal 16 de Nederlandse Kustwacht opgeroepen en om hulp gevraagd. De man was vanwege een motorstoring noodgedwongen voor anker gegaan op het Veerse Meer en de weersomstandigheden waren vandaag niet van dien aard dat je daar voor je plezier een nachtje blijft liggen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De vrijwillige bemanning van de KNRM reddingboot trotseerde de kou en de mist en was gelukkig voor de -naar later bleek- trouwe donateur van deKNRM snel ter plaatse.

Het zeiljacht werd langszij genomen en vakkundig afgemeerd in de dichtstbijzijnde jachthaven.

Waarna de reddingboot Oranje de mist weer indook, op weg naar het boothuis en een warme zaterdagavond thuis bij hun gezinnen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij