Skip to main content

Veerse reddingboot redt kanoers

Datum: vrijdag 17 november 2017 | Sectie: Veere

Vrijdag aan het eind van de middag werd de Veerse KNRM reddingboot Oranje opgeroepen voor een drietal kanoërs in nood op het Veerse Meer.

Ze waren omgeslagen met hun kano en tussen Veere en Kamperland in het ijskoude water terechtgekomen.

Op een, tot nu toe nog onduidelijke wijze, sloegen de drie kanoërs (waaronder een persoon van 65 jaar) alarm omdat ze onderkoeld raakten en zwemmen steeds moeilijker werd.

Terwijl de bemanning van de reddingboot met grote spoed onderweg was naar de, in groot gevaar verkerende, kanoërs werd ondertussen een ambulance opgeroepen om naar het KNRM boothuis aan de Polredijk te komen.

Achtergebleven KNRM-ers zorgden ervoor dat het boothuis goed opgewarmd werd en samen met de inmiddels gearriveerde ambulances kon men de nodige zorg geven aan de geredde kanoërs.

Mede dankzij dit adequate optreden van de Veerse redders en de samenwerking met het ambulance personeel hoefde er uiteindelijk niemand naar het ziekenhuis.

Iedereen kon gelukkig weer veilig naar huis, maar niet zonder het dringende advies van de KNRM schipper om voortaan een reddingvest en een wetsuite te dragen.
Ook al schijnt de zon, in het water koelt je lichaam 20 keer sneller af dan in de lucht!

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.