Vlammenzee op Veerse Meer

11 oktober 2017
veere

Woensdagmorgen werden de Veerse redders opgeroepen voor een melding; 'vaartuig brand/explosie aan boord'.
In dit soort situaties is de hulpverlening aan eventuele slachtoffers de allereerste prioriteit van de KNRM.

Eenmaal uitgevaren wees de zwarte rookpluim, die al van veraf te zien was, waar het te doen was.

Aangekomen bleek de eigenaar al in veiligheid en werd assistentie van de brandweer de volgende taak van de bemanning. Doordat de brandende bijboot losgekomen was van het zeiljacht en al brandend onder de steiger vastgelopen was stonden niet alleen het jacht en de bijboot in brand maar ook de kunststof steigerplanken hadden vlam gevat. Dat laatste zorgde voor een dikke zwarte rookwolk over het Veerse Meer.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Vanwege de gasflessen aan boord van het zeiljacht was er gevaar voor explosie en moesten de bluswerkzaamheden op ruime afstand van het jacht plaatsvinden. Hier kwam de assistentie door de KNRM vanaf het water goed van pas.

Na het blussen is het uitgebrande zeiljacht langszij van de reddingboot Oranje genomen en naar een haven gebracht Daar is het op de kant gezet werd en voor alle zekerheid nog een keer door de brandweer gecontroleerd.

Helaas voor de eigenaar moeten zowel het jacht als de bijboot als verloren worden beschouwd. Maar gelukkig is het bij materiële schade gebleven!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij