Zeiljacht vaart zich vast.

20 september 2017

Het blijft opletten op het Veerse Meer Als je buiten de betonning komt dan kun je zomaar te maken krijgen met een ondiepte in de vorm van een uitloper van een oude zeedijk, een strekdam of gewoon een voormalige zandbank; in dit geval een uitloper van de Haringvreter (een eiland in het Veerse Meer). Dat overkwam ook een Belgisch echtpaar die met hun Bavaria 37 al vroeg op pad gingen maar ongelukkigerwijs aan de grond liepen thv. Kamperland. Gelukkig waren de vrijwillige bemanningsleden van de KNRM reddingboot Oranje snel ter plaatse en was het voor hen geen probleem het zeiljacht weer vlot te trekken.
Zonder schade aan het jacht kon het dankbare echtpaar hun reis vervolgen. Deze dankbaarheid werd overigens ter plekke omgezet in een gift. Iets waar we als KNRM heel erg blij mee zijn, want het werk van de KNRM is niet mogelijk zonder de financiële steun van oa. donateurs.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij