Motorpech doet zeiljacht stranden

24 oktober 2017

Motorpech doet zeiljacht stranden

Op een winderige najaarsmiddag werd de Veerse KNRM reddingboot Oranje opgeroepen voor hulp aan een zeiljacht dat door motorpech aan de grond gelopen was.

Gelukkig voor de onfortuinlijke Waalse zeilers werden ze opgemerkt door een passerend Duits zeiljacht want zelf hadden ze geen marifoon of iets dergelijks aan boord.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De bemanning van de reddingboot Oranje trok het zeiljacht, dat inmiddels al bijna tegen de dijk lag, los en nam het vervolgens langszij.

Het jacht werd de dichtbijzijnste haven binnengebracht waarna de Franstalige Belgen dankbaar afscheid namen van de bemanning van de Veerse KNRM reddingboot.
De dankbaarheid werd kracht bijgezet door het overhandigen van een gift voor de KNRM.

De les van vanmiddag is dat je altijd goed voorbereid het water op moet gaan. Pech kan iedereen overkomen maar juist dan is het belangrijk dat je weet hoe je eventuele hulp kunt bereiken.

De KNRM is namelijk niet alleen via de marifoon bereikbaar. Ook de gratisKNRM-helpt-app is een prima hulpmiddel voor iedere watersporter.

Download de gratis app via https://www.knrm.nl/helpt

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij