Skip to main content

Vaartuig met gebroken mast

Datum: vrijdag 29 juni 2018 | Sectie: Veere

Vrijdagmorgen is de Veerse KNRM reddingboot Oranje uitgevaren voor een melding: 'zeiljacht gebroken mast'.

Ter plaatse aangekomen blijkt het te gaan om een 34 voets zeiljacht dat inderdaad de mast overboord gevaren had. De onfortuinlijke zeilers hadden zelf al een anker uitgegooid en geprobeerd de mast te zekeren zodat deze in ieder geval niet helemaal overboord zou gaan.

Met vereende krachten en de nodige inventiviteit hebben de Veerse redders samen met de bemanning van het zeiljacht uiteindelijk de mast (die overigens gebroken bleek te zijn) weer aan boord van het zeiljacht gekregen.
De motor van het zeiljacht was is orde en na controle dat er geen lijnen overboord hingen kon het zeiljacht op eigen kracht retour naar de jachthaven.

Ondertussen had de man achter de marifoon al weer twee andere hulpaanvragen gekregen, dit betroffen allemaal jachten die aan de grond gelopen waren. Omdat het jacht met de gebroken mast midden in de vaargeul lag werd besloten dit eerst af te handelen om vervolgens de andere zeilers weer op weg te helpen.

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.