vaartuig aan de grond

23 mei 2020

23 mei. Drie acties. Pieper gaat voor een vaartuig aan de grond, die bijna kapseisde. Vlak na uitvaren werd de actie geannuleerd door het kustwachtcentrum. Het vaartuig was zelf al los gekomen. Bij terugkomst op station kregen we een nieuwe melding. Dit maal van een zeiljacht aan de grond bij de Haringvreter. Na afloop van de actie, terug onderweg naar huis, ging de pieper opnieuw. Opnieuw voor een vaartuig aan de grond. Twee uur later was ook deze actie afgerond en konden we weer huiswaarts keren. Klaar voor de volgende hulpvraag.

Tijdens deze acties hebben we zo goed als mogelijk de corona maatregelen gehandhaafd. Het blijft echter wel heel lastig en het kan soms een dilemma zijn, omdat we soms genoodzaakt zijn om vlak bij elkaar én bij opvarenden van het hulpbehoevende vaartuig te komen. Het advies van de overheid luidt: Vermijd drukte. Daaraan willen wij toevoegen: Als u het water op gaat, bereid u dan goed voor of blijf thuis! Zo beperkt u de risico's voor de redders.

Actie 18,19,20 - 2020

#lifeboat #oranje #knrm1824 #reddingboot #vrijwilligers #volunteers #kustwacht #coastguard #savinglivesatsea #sar #searchandrescue

 
What do you want to do ?
New mail