Goed gereedschap is het halve werk

1 augustus 2019

Goed gereedschap is het halve werk!

Schipper Leon Boeije en bedrijfsleider Dick van der Steen van Van der Peijl Techniek Middelburg die een totaalpakket aan technische oplossingen leveren aan ongeveer alle technische bedrijven in Zeeland en Brabant, kwamen enkele weken geleden met elkaar in gesprek over de KNRM. Van der Peijl Techniek levert ook aan verschillende reddingstations en Dick was erg onder de indruk van de KNRM als organisatie. De KNRM draait volledig op giften, schenkingen en trouwe donateurs. Op een enkele beroepskracht na bestaat de KNRM volledig uit vrijwilligers.

Nadat Dick het verhaal over het bestaan en de werkzaamheden van de KNRM had aangehoord bood hij namens Van der Peijl Techniek Middelburg aan dat hij KNRM-station Veere ook kon ondersteunen. Na wat nadenken kwamen ze op het punt gereedschap uit. Het gereedschap is minstens 17 jaar oud, en door veelvuldig gebruik voor al het onderhoud van boothuis en reddingboot is er weleens wat kapot gegaan of vermist geraakt.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Leon heeft Dick uitgenodigd op het KNRM station in Veere tijdens de wekelijkse oefenavond en toen samen het huidige gereedschap geïnventariseerd. Dick is hiermee aan de slag gegaan.

Vorige week kreeg Leon een telefoontje van Dick dat hij graag nog even langs wilde komen tijdens de wekelijkse oefenavond. Dick zei dat hij een mooie gift had of we even wilde helpen met uitladen. Zo geschiedde en na het uitladen en op tafel uitstallen werden we wel even stil... De tafel lag vol met gereedschap van Gedore genoeg om een compleet nieuw gereedschapsbord in te richten. Hier kunnen we weer jaren mee vooruit!

Namens de gehele bemanning van KNRM-station Veere willen wij Dick van der Steen ,Van der Peijl Techniek Middelburg en Gedore Tools hartelijk bedanken voor deze gulle gift!

Langs deze weg nodigen wij Dick van de Steen met een kleine delegatie uit op het KNRM-station Veere om een demonstratieronde mee te varen met reddingboot 'Oranje'.

Wilt u ook zakelijk de KNRM steunen met uw onderneming? Vraag naar de mogelijkheden via PR@veere.KNRM.nl De KNRM is een ANBI dus een gift is aftrekbaar van de belasting!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij