Watersporters ternauwernood gered

31 juli 2018

De KNRM reddingboten van Urk werden vlak na 13:00 gealarmeerd voor een jacht in problemen. Door een felle bui met harde windstoten was deze in problemen gekomen tussen Urk en de Ketelbrug. De melder, een passerende watersporter, vroeg daarnaast ook voor zichzelf hulp bij het aanlopen van de haven van Urk

De vrijwilligers op de reddingboot Kapiteins Hazewinkel waren nog niet de haven uit, waarna ook een derde melding volgde.
Twee van de drie zeiljachten konden naar de haven van Urk worden gesleept of begeleid. Eén van de jachten kwam in de problemen door een gescheurd zeil en een lijn in de schroef en dreef ook snel naar de dijk tussen Urk en de Ketelbrug. Voor het jacht van de eerste melding kwam de hulp te laat: deze was helaas al op de stenen bij de dijk gewaaid is daar gezonken. De opvarenden konden net op tijd door de bemanning van de reddingboot van het jacht worden gehaald.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De andere zeiljachten zijn veilig afgemeerd in de haven van Urk, waar de opstappers de lijn uit de schroef konden verwijderen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij