Voorzitter-Burgemeester neemt afscheid van KNRM-station Urk en 4 jubilaressen in het zonnetje gezet

Voorzitter-Burgemeester neemt afscheid van KNRM-station Urk en 4 jubilaressen in het zonnetje gezet

5 februari 2024

Burgemeester draagt voorzitterschap KNRM-Urk over en 4 jubilarissen in het zonnetje gezet

 Februari 2024

Urk kent gelukkig vele vrijwilligers. Iets om dankbaar voor te zijn. Ook binnen de KNRM zijn velen die  belangeloos 365 dagen, 24 uur per dag beschikbaar zijn om hun medemens te helpen indien nodig.

Jaarlijks organiseert KNRM-station Urk een avond voor haar vrijwilligers. Tijdens deze avond wordt er door de voorzitter teruggekeken op het oude jaar, bijzondere gebeurtenissen uitgelicht, vooruitgekeken naar het nieuwe jaar en worden de nodige vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Dit jaar een iets wat andere invulling want de voorzitter (Burgemeester, Cees van den Bos) nam afscheid als voorzitter van de KNRM-Urk i.v.m. zijn vertrek naar Zeeland. Na uitwisseling van woorden/ waardering werd het voorzitterschap overgedragen aan vice-voorzitter (Teun Molenaar).  

Daarnaast waren er vier jubilarissen die respectievelijk 10, 15 en 20 jaar vrijwilliger zijn binnen de KNRM; namelijk Gerrit Baarssen en Klaas Kramer (10 jaar), Andries Lambregtse (15 jaar) en Pieter Kaptein (20 jaar). De vier vrijwilligers ontvingen een Oorkonde en jaarteken behorende bij de vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid. Het is een blijk van waardering voor de belangeloze inzet van de bemanningsleden van de reddingboot voor het werk dat zij hebben gedaan.

Allen werden bedankt voor hun (vrijwillige)inzet.

Op de Foto:

KNRM jubilarissen met aanhang: v.l.n.r. Willemijn - Klaas Kramer / Danielle - Gerrit Baarssen/ voorzitter (Cees van den Bos)/ Lummetje - Andries Lambregtse /Lummie - Pieter Kaptein

KNRM Afscheid voorzitter: v.l.n.r. Vrouw voorzitter (Willemijn van den Bos)/ voorzitter (Cees van den Bos)/ Teun Molenaar (KNRM Urk-vice voorzitter)/ Joost Oosting (KNRM-operationeel inspecteur)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij