Presentatie veiligheid Kamper Kogge door KNRM en VCU Safetycentre

Presentatie veiligheid Kamper Kogge door KNRM en VCU Safetycentre

29 januari 2024

KNRM-vrijwilliger Dirk Visser en oud-bemanningslid Rein Snoek namens VCU Safetycentre in Urk hebben afgelopen zaterdag een presentatie over veiligheid gegeven bij Stichting De Kamper Kogge in Kampen.

Beide heren waren enkele maanden terug benaderd door secretaris Erwin Schraa om tijdens de jaarlijkse vrijwilligersdag over hun werk te komen vertellen en iets te laten zien op het gebied van veiligheid aan boord van schepen. Na de voorstelronde in de gezellige Taveerne op de Koggewerf vertelde Rein Snoek hoe een reddingsvest moet worden gedragen en wat daarbij de gevaren en valkuilen zijn. Ook werd een zogenaamd Personal Locator Beacon (PLB) gedemonstreerd dat aan het reddingsvest wordt gedragen en in geval van nood een zogenaamd AIS-signaal uitzend waardoor alle schepen binnen een straal van zeven of acht zeemijl een melding op het scherm krijgen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De wedstrijd wie het eerst een overlevingspak kon aantrekken zorgde voor de nodige hilariteit evenals de praktijkverhalen die beide heren vertelden. Hierna gaf Dirk Visser een korte samenvatting hoe een Basic Safety-training in z’n werk gaat.

De tijd ging ongemerkt snel zodat het programma van de beide heren niet helemaal kon worden afgewerkt. Maar daar komt in maart of april zeker een vervolg op wanneer de Kamper Kogge voor onderhoud naar Urk komt.

De vrijwilligersdag van de Kamper Kogge is onderdeel van de voorbereidingen voor een zeereis naar het Zweedse Visby op het eiland Gotland in de Oostzee die in 2025 staat gepland.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij