Skip to main content

Vaartuig in de problemen tussen Urk en de Ketelbrug

Datum: zaterdag 15 juni 2024 | Sectie: Urk

Urk, 15 juni 2024

Zaterdag 15 juni stond er een stevige wind. Tegen de middag kreeg KNRM-station Urk een prio-1 melding van een vaartuig in de problemen. Op een onstuimig IJsselmeer bleek de mast van een zeilboot geknapt. De twee personen aan boord, waaronder een kind, konden het anker uitgooien en de hulpdiensten alarmeren. Het anker begon te krabben, maar heeft net genoeg tijd gegeven voor de KNRM-station Urk om de zeilboot op sleep te nemen voordat deze op de stenen van de dijk zou slaan.

Het kind is door de bemanning van de KNRM aan boord van de reddingboot Kapiteins Hazewinkel gezet, waarna het zeilbootje klaar gemaakt werd om naar de haven te slepen. Dit was door het onstuimige IJsselmeer en de nodige (hoge) golven nog een aardige uitdaging.

Uiteindelijk kon na een wild tochtje de zeilboot veilig door de KNRM worden afgemeerd in de haven van Urk.

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.