Skip to main content

KNRM en andere Hulpdiensten in actie voor zeilboot op het IJsselmeer

Datum: maandag 27 mei 2024 | Sectie: Urk

Bijkomen van reddingbootdag 2024 zat er niet in voor verschillende KNRM-stations.

Zondagmiddag, 26 mei 2024, kwam er een prio-1 melding binnen bij de KNRM. Een zeilboot maakte water door verraderlijke weersomstandigheden en de positie was onbekend. De zeilboot was met twee personen aan boord vertrokken vanuit Lemmer en daarom werden KNRM-stations Urk en Lemmer gealarmeerd.

Verschillende hulporganisaties zijn begonnen met een zoekactie. De zeilboot werd tussen Urk en Lemmer aangetroffen langs de dijk. De twee opvarenden hebben alles op alles gezet om hun boot van de dijk te houden, maar uiteindelijk is de boot toch op de dijk gelopen, waardoor de opvarenden op de stenen langs de dijk zijn gesmeten. De twee mannen hebben nog geprobeerd de zeilboot te redden.

De flight nurse van de Search and Rescue helikopter (SAR) van de Kustwacht heeft beide heren nagekeken.

Één persoon is door de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis en de andere persoon is meegenomen door de reddingboot naar station Urk.

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.