Na (bijna) 32 jaar KNRM draagt schipper Dirk Korf Het Roer over

Na (bijna) 32 jaar KNRM draagt schipper Dirk Korf Het Roer over

29 oktober 2020

Wij hadden ons een ander afscheid voor ogen maar na 32 jaar bij KNRM station Urk, waarvan 13 jaar schipper, heeft Dirk Korf op 27 oktober 2020 Het Roer overgedragen aan Wolter Huiskes. Wolter zal de komende jaren de functie als schipper overnemen.

Als 32 jaar van je leven staat in het teken staat van de KNRM dan heb je wel het nodige meegemaakt. Dit betreft dieptepunten en hoogtepunten. Het zoeken naar slachtoffers en het bergen van slachtoffers gaat je niet in de koude kleren zitten. Zeker als dit plaatsgenoten betreft. Maar mens en dier redden en veilig naar de haven brengen geeft je altijd weer positieve energie. Ook draagt Dirk een getraind team over waar iedereen op elkaar is ingespeeld.  

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Daarnaast levert 32 jaar KNRM je ook veel vriendschappen op. Want vele vriendschappen zijn er ontstaan binnen de KNRM en KNRM-ers helpen elkaar altijd tot aan verbouwen van een woning toe! Naast serieuze acties en oefenen wordt er ook veel met elkaar gelachen.

Het zal ook voor het thuisfront wel wennen worden. Na 32 jaar onbetaald vrijwilliger en schipper te zijn geweest brengt wel de nodige verplichtingen met zich mee. Als KNRM-er ben je 24/7 oproepbaar en inzetbaar.

Helaas is het door COVID en de daarbij opgelegde beperkingen niet mogelijk een afscheid te geven zoals we dat voor ogen hadden maar onze dank is daardoor zeker niet minder naar Dirk Korf.

Foto. Van links naar rechts. Wolter Huikes en Dirk Korf.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij