Druk 2018 voor de KNRM vrijwilligers van reddingstation Urk

3 januari 2019

Maar liefst 86 maal werd er alarm gegeven voor reddingsstation Urk, in 2018, en werd er met de beide reddingboten actie ondernomen om mensen in nood te helpen. De eerste actie was op 3 januari 2018 en de laatste was op 29 december 2018.

De eerste actie betrof het evacueren van bezoekers die nog aan boord waren van de op drift geraakte Ark. De laatste actie betrof het redden van personen en zeiljacht die vlak voor de haven van Urk te kampen kregen van een motorstoring en reeds op de stenen was geworpen. Door snel optreden van de KNRM Urk kon de schade beperkt blijven. Maar ook de zoekactie naar een vermiste plaatsgenoot is niet ongemerkt voorbijgegaan. Gelukkig is de jongen in goede gezondheid na bijzondere nacht gevonden.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Met deze cijfers kan 2018 gezien worden als een druk jaar voor de KNRM Urk. Normaal zit KNRM Urk op een 70 tal oproepen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij