Skip to main content

Druk 2018 voor de KNRM vrijwilligers van reddingstation Urk

Datum: donderdag 03 januari 2019 | Sectie: Urk

Maar liefst 86 maal werd er alarm gegeven voor reddingsstation Urk, in 2018, en werd er met de beide reddingboten actie ondernomen om mensen in nood te helpen. De eerste actie was op 3 januari 2018 en de laatste was op 29 december 2018.

De eerste actie betrof het evacueren van bezoekers die nog aan boord waren van de op drift geraakte Ark. De laatste actie betrof het redden van personen en zeiljacht die vlak voor de haven van Urk te kampen kregen van een motorstoring en reeds op de stenen was geworpen. Door snel optreden van de KNRM Urk kon de schade beperkt blijven. Maar ook de zoekactie naar een vermiste plaatsgenoot is niet ongemerkt voorbijgegaan. Gelukkig is de jongen in goede gezondheid na bijzondere nacht gevonden.

Met deze cijfers kan 2018 gezien worden als een druk jaar voor de KNRM Urk. Normaal zit KNRM Urk op een 70 tal oproepen.

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.