Al jaren belangeloos vrijwilliger bij KNRM-station Urk

Al jaren belangeloos vrijwilliger bij KNRM-station Urk

31 januari 2023

Urk kent gelukkig vele vrijwilligers. Iets om dankbaar voor te zijn. Ook binnen de KNRM zijn velen die belangeloos 365 dagen, 24 uur per dag beschikbaar zijn om hun medemens te helpen indien nodig.

Jaarlijks organiseert KNRM-station Urk een avond voor haar vrijwilligers en hun partner. Tijdens deze avond wordt er door de voorzitter, burgemeester C. van den Bos, teruggekeken op het oude jaar, bijzondere gebeurtenissen, vooruitgekeken naar het nieuwe jaar en worden de nodige personen in het zonnetje gezet.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Dit jaar waren er drie jubilarissen die respectievelijk 10 en 15 jaar vrijwilliger zijn binnen de KNRM; namelijk Dirk Weerstand (10 jaar), Andries Bakker (15 jaar) en schipper Wolter Huiskes (15 jaar). De drie vrijwilligers ontvingen een Oorkonde en jaarteken behorende bij de Vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid. Het is een blijk van waardering voor de belangeloze inzet van de bemanningsleden van de reddingboot voor het werk dat zij hebben gedaan.

Het is binnen de KNRM een gewoonte om jaarlijks de vrijwilligers, die 10 jaar of daarna elke 5 jaar verbonden te zijn aan het reddingstation, de vrijwilligersmedaille te overhandigen en na 10 jaar de oorkonde Openbare Orde Veiligheid uit te reiken. Het is een blijk van waardering voor de belangeloze inzet van de bemanningsleden van de reddingboot voor het werk wat zij hebben gedaan.

Diezelfde avond werden ook de behaalde certificaten in 2022 uitgereikt. Allen werden bedankt voor hun (vrijwillige)inzet.

Op de Foto:

KNRM jubilarissen: v.l.n.r. Wolter en Annemarie Huiskes, Dirk en Harmke Weerstand, Marianne en Andries Bakker en voorzitter Cees van den Bos

KNRM certificaten: Diverse KNRM-ers met partner

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij