Aandacht voor werkgevers/collega’s bij KNRM Urk

8 september 2018

Aandacht voor werkgevers/ collega’s bij KNRM Urk

Zaterdag 8 september werd bij het KNRM reddingstation een middag gehouden voor werkgevers en naaste collega’s van de bemanningsleden van het reddingstation.

Van vrijwilligers bij de KNRM wordt veel gevraagd. 24 uur per dag en dus ook soms overdag als ze bij hun werkgever aan de slag zijn, moeten zij beschikbaar zijn voor een mogelijke (spoed)uitruk van de reddingboot.

Dit jaar was het voor de eerste keer de beurt aan de werkgevers en collega’s die ook een belangrijke rol spelen bij het inzetbaar houden van de reddingboot. Bij veel werkgevers en naaste collega’s komt de naam KNRM wel voorbij tijdens een gesprek aan de koffietafel maar verder is het voor velen onbekend terrein. KNRM Urk meende juist hen uit te nodigen en kennis te laten maken met het werk van de KNRM.

Na een presentatie over de KNRM, een rondleiding en kennismaking gingen werkgevers en collega’s met reddingboot Kapiteins Hazewinkel het water op. Natuurlijk was dat voor velen het leukste moment van het bezoek. Aan het einde van de middag was er veel enthousiasme en waren veel vragen beantwoord. Werkgevers en collega’s van onze bemanningsleden hebben meer inzicht gekregen in het bijzondere maar zonder meer dankbare vrijwilligerswerk van de KNRM.