Stations Oudeschild en de Koog gealarmeerd voor 2 acties

25 juli 2016

De piepers voor reddingstation Oudeschild geven maandagmiddag 25 juli,even voor 15.00 uur, alarm voor een zeiljacht met motor/stuurproblemen.

Nabij boei T19, op de Texelstroom in de Waddenzee, is het 8 meter lange zeiljacht Saphira ,met aan boord 2 volwassenen en 2 kinderen,in problemen gekomen door een motorstoring. De reddingboot Cornelis Dito spoedt zich naar de opgegeven positie. Daar aangekomen wordt de sleepverbinding gemaakt en het jacht wordt veilig naar de haven van Oudeschild gesleept, wat toevallig ook de eindbestemming van het jacht was.

Om 18.14 uur wordt er dan nog alarm gemaakt voor het Kusthulpverleningsvoertuig van reddingstation De Koog. De op het strand aanwezige reddingbrigade heeft de hulp ingeroepen van de KNRM. Op het strand bij paal 19,5 is een mevrouw gestruikeld en kan niet meer te voet het strand verlaten. Het KHV neemt de mevrouw aan boord, samen met de familie en de hond. Daarna wordt ze keurig afgezet bij het hotel waar de familie overnacht. Van daaruit zal de vrouw zich onder doktersbehandeling stellen.