Skip to main content

Twee hulpverleningen in 5 uur voor KNRM Texel

Datum: donderdag 14 juli 2016 | Sectie: Oudeschild - Texel

Donderdagmiddag 14 juli wordt reddingstation Oudeschild gealarmeerd voor een boot met motorstoring. De Bruuzer, een grote rubberboot met snelle aandrijving, heeft tussen de NIOZ haven en de haven van Oudeschild aandrijvingsproblemen gekregen en is stuurloos.

De reddingboot Cornelis Dito spoedt zich naar de onfortuinlijke watersporter en na een snelle actie wordt de boot op sleep genomen naar de haven van Oudeschild.

Als de bemanning dan diezelfde donderdag 's avonds bezig is met de reguliere oefenavond, krijgen we van de kustwacht een hulpaanvraag voor een gestrand jacht. De Cornelis Dito, die op dat moment bij Oudeschild vaart, en reddingboot Zalm, die zich aan de Noordzeekant bevindt, beeindigen direct de oefening en zetten koers naar de opgegeven positie. Het kusthulpverleningsvoertuig volgt over het strand.

Aan de noordzijde van de Razende Bol is het Duitse zeiljacht Indy gestrand in de onstuimige branding. Van beide kanten komen de reddingboten aangevaren en maken samen de sleepverbinding. Na enig trekwerk, mede geholpen door het opkomend tij, raakt het jacht los.

Het jacht wordt op sleeptouw genomen waarna koers wordt gezet naar de haven van Den Helder. Daar wordt het jacht 's avonds laat veilig afgemeerd en kan de bemanning terugkeren naar de stations. En zo komt er rond middernacht een eind aan een oefenavond met actie.

Oudeschild - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.