Skip to main content

Boten en ambulance assistenties: drukke dagen voor KNRM Texel

Datum: maandag 01 augustus 2016 | Sectie: Oudeschild - Texel

Het waren drukke dagen voor de bemanning van de reddingstations van KNRM Oudeschild en De Koog!

Zaterdagmiddag 30 juli wordt het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van de Koog opgeroepen voor een jongeman die bij Paal 20,5 zich zodanig heeft bezeerd in de golven dat lopen niet meer mogelijk is. Het KHV baant zich een weg langs de waterlijn op het overvolle strand en de jongeman wordt aan boord genomen. Aangezien de jongen met een camper op de camping staat, met een tent er aan vast, wordt hij in overleg door het KHV bij de huisarts voor de deur afgezet.

Zondagavond 31 juli wordt er om 21.14 uur alarm gemaakt voor de bemanning van reddingtation Oudeschild. In de passantenhaven dreigt een rubberboot te zinken en daarbij wordt de hulp van reddingboot Cornelis Dito in geroepen. Met de pomp zorgt de bemanning er voor dat het bootje voor de ondergang wordt behoed.

Maandagmiddag 1 augustus is het wederom de Cornelis Dito die aan de beurt is. Op de Texelstroom is het jacht Just 4 Us, met 2 volwassenen en 2 kinderen aan boord, in moeilijkheden geraakt door waarschijnlijk een touw in de schroef en daarbij is tevens het roer min of meer buiten werking geraakt. De bemanning slaagt er in om het roer weer gangbaar te maken en neemt het onfortuinlijke kacht mee op sleeptouw richting de haven van Oudeschild.

Diezelfde middag gaat om 15.12 uur de pieper voor de bemanning van reddingstation de Koog. Het kusthulpverleningsvoertuig wordt ter assistentie van de ambulance met spoed naar paal 15 gedirigeerd. Daar heeft de reddingbrigade een drenkeling uit het water gered en is begonnen met de reanimatie. Het KHV vangt de toegesnelde ambulancemensen op en begeeft zich naar het strand. De lifeliner is ook onderweg en als die op het strand is geland wordt het slachtoffer met spoed naar het AMC in Amsterdam gevlogen.

Oudeschild - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.