Drie keer alarm op één dag voor KNRM Texel

6 augustus 2016

Je hebt als reddingstation van die dagen die uitzondering zijn. Vandaag was dat voor de reddingstations de Koog en Oudeschild zo'n dag. Maar liefst drie keer werden we gealarmeerd.

Het eerste alarm was vandaag om 12.40 uur. Het zeiljacht Halvar was onderweg van Westland naar Oudeschild, toen ze in het in het Malzwin een touw in de schroef kreeg. De reddingboot Cornelis Dito was snel ter plaatse en besloten werd het schip al zeilend richting Oudeschild te laten varen. Voor de haven van Oudeschild is het jacht op sleeptouw genomen en afgemeerd in de haven.

Het tweede alarm diende zich om 15.51 uur aan, en betrof de Illona,een 13 meter lang stalen zeiljacht dat onderweg was vanuit Hindelopen richting Texel. Op de Waddenzee in het Malzwin kreeg het jacht motorproblemen en is door de Cornelis Dito op sleeptouw genomen en veilig afgemeerd in de haven van Oudeschild.

Aan het eind van de middag wordt er dan tenslotte om 17.48 uur nog alarm gemaakt voor het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van station De Koog. Ook de reddingbrigade, politie en ambulance zijn gealarmeerd. Er zou een kind vermist zijn op camping het Kogerstrand en dus worden alle registers open getrokken. Gelukkig is het kind binnen korte tijd gevonden door de collega's van de reddingbrigade en keert het KHV weer terug naar het station.