Skip to main content

Drie keer alarm op één dag voor KNRM Texel

Datum: zaterdag 06 augustus 2016 | Sectie: Oudeschild - Texel

Je hebt als reddingstation van die dagen die uitzondering zijn. Vandaag was dat voor de reddingstations de Koog en Oudeschild zo'n dag. Maar liefst drie keer werden we gealarmeerd.

Het eerste alarm was vandaag om 12.40 uur. Het zeiljacht Halvar was onderweg van Westland naar Oudeschild, toen ze in het in het Malzwin een touw in de schroef kreeg. De reddingboot Cornelis Dito was snel ter plaatse en besloten werd het schip al zeilend richting Oudeschild te laten varen. Voor de haven van Oudeschild is het jacht op sleeptouw genomen en afgemeerd in de haven.

Het tweede alarm diende zich om 15.51 uur aan, en betrof de Illona,een 13 meter lang stalen zeiljacht dat onderweg was vanuit Hindelopen richting Texel. Op de Waddenzee in het Malzwin kreeg het jacht motorproblemen en is door de Cornelis Dito op sleeptouw genomen en veilig afgemeerd in de haven van Oudeschild.

Aan het eind van de middag wordt er dan tenslotte om 17.48 uur nog alarm gemaakt voor het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van station De Koog. Ook de reddingbrigade, politie en ambulance zijn gealarmeerd. Er zou een kind vermist zijn op camping het Kogerstrand en dus worden alle registers open getrokken. Gelukkig is het kind binnen korte tijd gevonden door de collega's van de reddingbrigade en keert het KHV weer terug naar het station.

Oudeschild - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.