Skip to main content

Reddingboot Cornelis Dito schiet zeiljacht te hulp

Datum: zaterdag 13 augustus 2016 | Sectie: Oudeschild - Texel

Vrijdagmiddag 12 augustus, wordt om 17.46 de bemanning van KNRM Station Oudeschild gealarmeerd voor een zeiljacht met motor/stuurproblemen.

Op de Waddenzee is het 14,5 meter lange zeiljacht Bessie Hutson in de problemen gekomen door een motorstoring. Deze was vanuit Makkum onderweg naar de haven in Oudeschild op Texel. De reddingboot Cornelis Dito begeeft zich naar de opgegeven positie en treft daar het jacht aan met aan boord 4 personen en een hond. Door de sterke ebstroom en een zuidwesten wind,kracht 5-6, kan het niet zeilend de haven van Oudeschild binnenlopen.

De bemanning van de reddingboot maakt hierop een sleepverbinding met het jacht en meert het even later af in de passantenhaven in Oudeschild. Zo is de Bessie Hutson toch nog, met een beetje hulp, op de eindbestemming.

Oudeschild - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.