Skip to main content

KNRM Oudeschild en de Cocksdorp helpen garnalenkotter ZK 20

Datum: maandag 31 oktober 2016 | Sectie: Oudeschild - Texel

Maandagavond 31 oktober krijgt reddingboot De Redder, ( vervanger voor de Beurplein 5) van station De Cocksdorp een verzoek om hulp te bieden aan de garnalenkotter ZK 20. Deze heeft op de Waddenzee te kampen met een motorstoring. De redders van de Cocksdorp zijn toevallig op het water wegens de wekelijkse oefenavond.

De Redder sleept de 18 meter lange kotter eerst richting de Noordzee, aangezien het waterpeil ter plaatse op de Waddenzee te laag is. Vervolgens wordt de ZK 20 boven Texel via de Noordzee om het eiland gesleept, zodat via het Marsdiep weer koers gezet kan worden richting de Waddenhaven Oudeschild.

Op de Waddenzee voor Oudeschild assisteert reddingboot Johanna Maria (vervanger van de Cornelis Dito) van station Oudeschild om samen met De Redder de kotter richting de haven te slepen. Daar wordt de Zoutkamp 20 veilig afgemeerd.

Oudeschild - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.