Trouwe donateurs KNRM Texel in het zonnetje gezet

12 november 2016

Zaterdagmorgen 12 november zijn op Texel, net als op vele reddingstations, de trouwe donateurs in het zonnetje gezet.

De KNRM dankt haar bestaan volledig aan de donateurs die het reddingwezen een warm hart toedragen. De KNRM ontvangt geen overheidssubsidie dus donateurs zijn van levensbelang voor de reddingmaatschappij. Zij zorgen door hun donaties er voor dat alle vrijwilligers en materiaal 365 dagen per jaar, 24 uur per dag ingezet kunnen worden om levens te redden.

En dat sommigen dat al heel lang doen bleek vanmorgen in het boothuis van Oudeschild. Daar ontving een delegatie van de bemanning, samen met burgemeester Uitdehaag, een aantal zeer trouwe Texelse donateurs.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Henk Spigt, Frans Duyverman en Martien Visser zijn al 50 jaar donateur van de KNRM. Jan Geus (helaas afwezig wegens ziekte) en Cor Kossen zelfs al 60 jaar! Een bijzondere gebeurtenis, waarvoor deze donateurs werden bedankt door de Texelse bemanning en de burgemeester. Uit zijn handen ontvingen de donateurs een KNRM speld, een boek over de reddingmaatschappij en uiteraard een bos bloemen.

Na een rondleiding door het boothuis en uitleg over de reddingboot Cornelis Dito, maakten de jubilerende donateurs een vaartocht met de Redder, de tijdelijke vervanger van de Beursplein 5 van station de Cocksdorp.

KNRM Texel bedankt deze trouwe donateurs voor hun jarenlange steun aan de reddingmaatschappij.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij