Skip to main content

Drukte voor KNRM De Koog-Oudeschild

Datum: vrijdag 19 augustus 2016 | Sectie: Oudeschild - Texel

Het zijn drukke dagen voor de bemanning van de reddingstations de Koog en Oudeschild.

Werden we op 17 augustus 's morgens gealarmeerd voor een stoffelijk overschot, ging 's middags het alarm weer voor een jacht met motor/stuur problemen. Deze is in samenwerking met de Helderse collega's veilig in de haven afgemeerd.

De dag er na, op donderdag 18 augustus, werd de bemanning opgeroepen voor een vaartuig aan de grond. En terwijl die avond de reguliere oefenavond bezig was, werd het Kusthulpverleningsvoertuig 's avonds om 21.08 gealarmeerd voor een assistentie voor de ambulance.

Vrijdagmorgen was het om 08.31 weer raak met een alarmering voor een vaartuig dat water maakte. Reddingboot Zalm uit de Koog en deBeursplein 5 van de collega's uit de Cocksdorp werden opgeroepen voor het jacht Amzur Su dat water maakte bij paal 15 door een defecte afdichting van de schroefas. Met behulp van een pomp is dit verholpen en is het jacht afgemeerd in Den Helder.

Uiteindelijk gaat vrijdag om 13.15 wederom de pieper voor het 10 meter lange jacht Danish Lady ,met 2 personen aan boord, dat op de Waddenzee koelwaterproblemen heeft opgelopen. De reddingboot Cornelis Dito schiet te hulp. Het jacht gaat zeilend tot vlak voor de haven van Oudeschild, waarna de Cornelis Dito het schip op sleeptouw neemt naar de haven van Oudeschild.

Oudeschild - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.