Skip to main content

Zeven alarmeringen in één week voor KNRM De Koog-Oudeschild

Datum: zondag 26 juli 2020 | Sectie: De Koog - Texel

Gemiddeld één alarmering per dag. Een bovengemiddeld drukke week voor KNRM De Koog-Oudeschild.

Maandag 20 juli wordt station Oudeschild gealarmeerd voor een vastgelopen tweemaster op de Bollen. Precies op het moment dat het hoogwater zijn hoogste punt heeft bereikt, dus haast is geboden. Het lukt de bemanning van reddingboot Cornelis Dito echter om na geruime tijd het 27 meter lange schip langzaam zijwaarts te trekken en het te bevrijden uit de benarde positie.

Diezelfde avond wordt het kusthulpverleningsvoertuig 's avonds om 23.18 gealarmeerd voor een assitentie ambulance. Bij paal 28 is een minderjarige vrouw door alcohol onwel geworden. Het resterende jeugdige gezelschap heeft daarop in paniek de hulpdiensten gebeld. De jongedame wordt met behulp van de KNRM van het strand gehaald en in de ambulance behandeld.

Dinsdag 21 juli wordt het KHV om 16.53 weer gealarmeerd voor een ambulanceassistentie. Ditmaal bij paal 20 waar een vrouw gewond is geraakt aan haar hoofd door een surfboard. Zij wordt vervoerd naar de ambulance voor verdere behandeling.

Donderdag 23 juli vaart de Cornelis Dito om 14.37 uit voor een vastgelopen jacht komend vanuit Den Oever, in het Malzwin. Een zeiljacht met twee volwassenen en twee kinderen is daar door een navigatiefout aan de grond gelopen. De bemanning trekt het jacht naar dieper water en het kan dan zelfstandig verder naar Texel.

Vrijdag 24 juli gaat om 16.37 het alarm weer voor station Oudeschild. Ditmaal voor een vastgelopen jachtje in het Scheer. Dit nederlandse jachtje met 2 volwassenen aan boord wordt vlotgetrokken.

Zaterdag 25 juli wordt reddingboot Cornelis Dito om 14.12 opgepiept voor een jacht met een touw in de schroef. Nadat de bemanning de reddingboot weer in het boothuis legt en ze net het pak uittrekken, volgt er door de kustwacht een tweede alarmering voor een vastgelopen jacht op de Bollen. Ook dit wordt opgelost en daarmee eindigt voorlopig deze drukke week.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.