Reddingboot Oudeschild gealarmeerd voor motorproblemen en vastloper. Ambulance inzet voor De Koog.

Reddingboot Oudeschild gealarmeerd voor motorproblemen en vastloper. Ambulance inzet voor De Koog.

16 augustus 2020
Texel Oudeschild

Dit weekend werd de KNRM Texel drie keer gealarmeerd voor diverse problemen.

Zaterdag 15 augustus gaat om 13.32 het alarm voor een kleine botter met 7 personen aan boord. Deze is gestrand bij het Visjagersgaatje wegens motorproblemen. Reddingboot Cornelis Dito zet koers naar de opgegeven positie. Aan boord blijkt dat de motorproblemen niet te verhelpen zijn. De botter wordt op sleeptouw genomen en in de haven van Den Oever afgemeerd.

Zondag 16 augustus vaart de Cornelis Dito om 10.12 weer uit voor een vastgelopen zeiljacht op de Bollen. Het nederlandse jachtje, komend vanuit Stavoren met 2 personen aan boord, raakte net buiten de vaarroute en is daar vastgelopen. Met vereende krachten lukt het toch om het jacht weer vlot te krijgen. De bemanning van de reddingboot neemt het jacht op sleeptouw richting dieper water en voor de haven van Oudeschild kan het bootje zelfstandig de haven binnenvaren.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Om 13.36 is het de beurt aan het kusthulpverleningsvoertuig van station de Koog. Deze wordt gealarmeerd voor een ambulanceassistentie in de Slufter. Daar heeft een jongedame een ongeluk gehad terwijl ze met de honden aan het wandelen was. Met het ambulancepersoneel aan boord gaat het KHV naar de Slufter. Daar is het zoeken naar het slachtoffer. In de verte, aan de andere kant van de Sluftergeul zien we mensen zwaaien. Bemanning van de KNRM waadt door de geul en begeleid het slachtoffer terug naar het KHV waar ze onderzocht wordt door het ambulancepersoneel.

Gelukkig blijkt alles mee te vallen en kan ze onder begeleiding van de rest van de groep weer zelfstandig terug naar hun auto.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij