Skip to main content

Ambulance assistentie voor kusthulpverleningsvoertuig KNRM De Koog

Datum: zaterdag 22 augustus 2020 | Sectie: De Koog - Texel

Zaterdagmiddag wordt het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van station de Koog om 16.04 gealarmeerd voor een assistentie ambulance.

Na contact met de meldkamer gaat het KHV vanuit de Koog naar paal 9. Helaas duurt dit even aangezien de Koog klem zit in het toeristenverkeer en paal 9 een behoorlijk eindje rijden is. Bijna twintig minuten later komt het KHV aan bij paal 9.

Gelukkig heeft de schipper de 4x4 van de paviljoenhouder van paal 9 kunnen lenen en is het ambulancepersoneel al op het strand. Het KHV kan dus direct doorrijden. Het blijkt te gaan om een onwel geworden persoon. Deze was het water in geweest en bij terugkomst op het strand kwam deze in ademnood. Na een korte inspectie door het ambulancepersoneel wordt het slachtoffer vervoerd naar de ambulance, die direct met de veerboot naar het ziekenhuis in Den Helder zal gaan.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.