Ambulance assistentie voor kusthulpverleningsvoertuig KNRM De Koog

Ambulance assistentie voor kusthulpverleningsvoertuig KNRM De Koog

22 augustus 2020

Zaterdagmiddag wordt het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van station de Koog om 16.04 gealarmeerd voor een assistentie ambulance.

Na contact met de meldkamer gaat het KHV vanuit de Koog naar paal 9. Helaas duurt dit even aangezien de Koog klem zit in het toeristenverkeer en paal 9 een behoorlijk eindje rijden is. Bijna twintig minuten later komt het KHV aan bij paal 9.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Gelukkig heeft de schipper de 4x4 van de paviljoenhouder van paal 9 kunnen lenen en is het ambulancepersoneel al op het strand. Het KHV kan dus direct doorrijden. Het blijkt te gaan om een onwel geworden persoon. Deze was het water in geweest en bij terugkomst op het strand kwam deze in ademnood. Na een korte inspectie door het ambulancepersoneel wordt het slachtoffer vervoerd naar de ambulance, die direct met de veerboot naar het ziekenhuis in Den Helder zal gaan.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij