KNRM schiet te hulp voor motorboot met dubbele pech

KNRM schiet te hulp voor motorboot met dubbele pech

12 september 2020
Texel Oudeschild

Zaterdag 12 september wordt reddingboot Cornelis Dito om 16.13 gealarmeerd voor een motorboot in problemen.

De motorkruiser,met 4 personen aan boord, was onderweg in vaarwater de Wierbalg, toen het motorproblemen kreeg. Daarop heeft de bemanning het anker uitgegooid, in afwachting van de reddingboot. 

Echter door de stroming werd de motorkruiser verdaagd naar het vaarwater Visjagersgaatje, waarbij de ankerketting vast kwam te zitten om de bodemketting van boei VG24. Dubbele pech.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Na aankomst van de reddingboot bij het motorschip gaat de bemanning van de KNRM eerst kijken of het schip vrij te krijgen is van de boei. Dit blijkt een enorm karwei. Door de stroming zitten de beide kettingen behoorlijk vast en het duurt ruim drie kwartier voordat de ankerketting weer vrij gemaakt kan worden.

Dan blijkt dat de motorproblemen niet direct te verhelpen zijn en de motorkruiser wordt op sleeptouw genomen naar de haven van Den Oever. Na 2,5 uur ligt de reddingboot weer op het station, klaar voor de volgende inzet.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij