Skip to main content

Vastgelopen zeiljacht en een vliegerongeluk voor KNRM De Koog-Oudeschild

Datum: zondag 16 juni 2019 | Sectie: De Koog - Texel

Zondag 16 juni werd het station KNRM De Koog-Oudeschild twee keer gealarmeerd: voor de reddingboot en het kusthulpverleningsvoertuig (KHV).

Het eerste alarm is voor reddingboot Cornelis Dito. Deze wordt om 11.21 gealarmeerd voor een vaartuig aan de grond. Op de waddenzee is zeiljacht Stormvogel vastgelopen en verzoekt de KNRM om hulp. De Cornelis Dito maakt een sleepverbinding en trekt het zeiljacht zonder veel moeite los. Het kan daarna zijn eigen weg vervolgen.

's Middags om 14.22 gaat het alarm voor een assistentie ambulance. Een meneer heeft ter hoogte van paal 19, op het strand voor de Koog, zijn vlieger opgelaten. Door de sterke wind ging hij echter zelf ook mee omhoog en kwam daarbij lelijk ten val op het harde strand. Na onderzoek van het ambulancepersoneel heeft het KHV de man vervoerd naar de ambulance. Hierna is hij naar het ziekenhuis van Den Helder gebracht voor nader onderzoek.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.